ANBI

contactgegevens

Vereniging Eerlyk Waar
Drienerstraat 4
7551 HG Hengelo
074-2916169
info@eerlykwaar.nl

KVK 06075230

doelstelling

Het bevorderen van eerlijke handel voor producten uit ontwikkelingslanden. Daarbij staan de volgende waarden centraal:
• verbetering van de leefomstandigheden van kleine producenten door het vergroten van de afzet van hun producten tegen een eerlijke prijs
• duurzaam produceren met respect voor mens, natuur en milieu
• eerlijke tussenhandel, eerlijke kansen ook voor de armste producenten
• respect voor de medemens, geen kinderarbeid
• producten moeten gemaakt en verhandeld zijn met respect voor mens en milieu. Producenten moeten zorgen voor behoorlijke werkomstandigheden en vakbondsvrijheid voor hun werknemers. Hun activiteiten mogen het milieu niet te zeer belasten en er mag geen sprake zijn van uitbuiting van kinderen.

Eerlyk Waar verkoopt authentieke fairtrade producten, met een hedendaags tintje, uit verschillende culturen. Wij verleggen ons accent daarnaast ook naar duurzaamheidproducten. De bedoeling is, dat juist ook deze producten een grotere rol gaan spelen in ons assortiment.
Wij profileren ons daarom als cadeauwinkel, fairtrade en duurzaam. Deze nieuwe ontwikkeling betekent voor onze doelgroep een nog betere herkenning als cadeauwinkel en biedt hen een nog betere afstemming van het artikelbestand.

organisatie

Vereniging Eerlyk Waar bestaat uit 32 vrijwilligers, inclusief het bestuur. Zij zijn werkzaam in de winkel en /of in de werkgroepen assortiment, automatisering, etaleren, evenementen, inkoop, prijzen en invoeren, pr, klussen en techniek.
Geen van de medewerkers ontvangt een vergoeding voor zijn / haar werkzaamheden.

samenstelling bestuur

Jan Bekebrede – voorzitter
Karla Hondebrink – penningmeester
Freke van der Kleijn – secretaris
Yvette Vos – bestuurslid
Jenny de Groot – bestuurslid